Informatie bestemd voor de wedstrijdlicenties. (Niet voor het basislidmaatschap of de toerlicentie) De huidige licentiehouders hebben deze info ook rechtstreeks van de knwu ontvangen.

Het wielerjaar 2013 nadert zijn einde en dat betekent dat de licentie voor 2014 met ingang van 1 november via de site van de KNWU kan worden aangevraagd. 

Allereerst een zeer belangrijke wijziging voor de licentie 2014

Met ingang van 1 januari 2014 is het niet meer mogelijk om met de licentie van 2013 aan KNWU wedstrijden deel te nemen, zoals voorheen in de maand januari van het nieuwe seizoen wel mogelijk was. Iedereen die per 1 januari 2014 wil starten, dient dan ook daadwerkelijk in het bezit te zijn van een nieuwe licentie 2014.

Vanaf 1 januari 2014 zal hierop streng gecontroleerd worden!

Reden van deze omzetting is dat er geen lange levertijden meer bij de passenproducent zijn. Daarnaast is het volgens het UCI-reglement verplicht om per 1 januari van het nieuwe jaar met de nieuwe licentie te starten.
Als bijkomstigheid maar zeker niet onbelangrijk, is het feit dat door deze verandering er geen licentiehouders meer met dezelfde licentienummers voorkomen in de uitslagen. Dit voorkomt foutieve uitslagen en dus extra werk.

Opgelet alle MTB-licentiehouders

Bij het aanvragen van de licentie 2014 is het niet meer mogelijk om stuurborden voor de discipline MTB via de site aan te vragen. Met ingang van volgend jaar vervallen de vaste nummerborden. De reden hiervoor is het kostenplaatje, het wegvallen van sponsoring en de hoeveelheid werk op zowel logistiek als administratief gebied. De verstrekking van de borden zal nu in handen komen van de wedstrijdorganisatie. De KNWU zal i.s.m. een producent een traject opstellen voor de organisatoren om tegen lage kosten eigen stuurborden met reclame te regelen.

Voor de licentiehouders:

- Alsnog een nieuwe licentie voor 2013 óf een wijziging van de licentie 2013 kan gewoon via de site worden aangevraagd
- Vanaf vrijdagochtend 1 november kunt u uw nieuwe 2014 licentie aanvragen
-  De eerste licenties 2014 vallen dan (mits aan alle verplichtingen is voldaan) rond 12 november op de deurmat

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben vanaf feburauri 2015 een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer