Clinic Veldrijden voor 11-18 jarigen (j/m) op 23/10 in Veenendaal, met Lars van der Haar als trainer! Gratis clinic, gratis soep, plezier gegarandeerd.

De districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden bieden alle
geïnteresseerde renners en rensters met een KNWU-basislidmaatschap of
licentie van 11-18 jaar uit alle districten in Nederland een gratis Clinic Veldrijden aan o.l.v. ervaren KNWU-trainers met… Lars van der Haar (Team Giant Shimano). Lars heeft ons definitief toegezegd dat hij training komt geven, hij traint bewust niet op Mallorca de komdende week. En hij leert je tijdens de clinic 2 van zijn meest favoriete sprongen ! Er gaan sterke geruchten dat ook zijn vriendin Lucy Garner (Team Giant-Simano,, 2x Wereleldkampioene op de weg bij de juniores in n2011 en 2012) meekomt, speciaal voor de meisjes/meiden.
En hang je wat om de leeftijdsgrens heen , gewoon komen. Knijpen wij een oogje dicht.

De Clinic vindt plaats van 14.00-17.00 uur in Veenendaal, parcours en clubhuis van AXA Valleirenners,Waardgelder 3, 3905 TH Veenendaal, Zie de site voor de routebeschrijving.

Kort nog wat praktische informatie voor deelnemers en begeleiders:

deelname is gratis, maar schrijf je bij aankomst vooraf wel in waarbij je je KNWU-basislidmaatschap of licentie MOET kunnen tonen (ivm de aansprakelijkheid/verzekeringen) en tevens je emailadres wordt genoteerd (als je dat wilt) voor informatie over latere veldrit-activiteiten en –clinics. Deelname is gratis en staat open voor alle renners/rensters van 11-18 jaar uit alle KNWU-districten.

De Clinic wordt uitgevoerd door 4 zeer ervaren gelicensieerde KNWU-trainers die met alle niveaus rekening houden, van beginners tot gevorderden. Tijdens het trainingsdeel zul je door middel van verschillende trainingsvormen en technieken leren om sneller te worden in  het veld en hindernissen te nemen. En Lars leert je springen !

Na het actieve gedeelte kun je je fiets schoonspuiten, douchen en omkleden. Daarna kun je lekker belegde broodjes kopen en is er ook een gratis lekkere kop hete KNWU-soep terwijl je naar Lars van der Haar luistert. Lars zal je uitleggen wat hij heeft moeten doen en laten om diverse kerenNederlands Kampioen en 2 x Wereldkampioen Veldrijden bij de Beloften te worden, en definitief tot de wereldtop door te dringen. En hij vindt het hartstikke leuk om jullie vragen te beantwoorden. Na afloop kun je ook wellicht nog een selfie met Lars maken, vind ie ook prima. .

Voor ouders en begeleiders die moeten wachten is er natuurlijk al vanaf 13.00 uur verse koffie en thee en een lekker warm clubhuis beschikbaar.

Om deel te kunnen nemen heb je niet perse een veldritfiets nodig, een MTB volstaat evengoed.

Nog geen KNWU-lid maar wil je toch graag deelnemen aan deze unieke clinic? Het vereiste KNWU basislidmaatschap kun je via de KNWU-site direct en eenvoudig afsluiten voor slechts 8 Euro. Dan kun je mooi eens zelf ervaren hoe het is om opeen echt crossparcours te rijden en de wieleratmosfeer te proeven bij een gezellige en actieve wielervereniging. Neem voor de zekerheid een print van je aanmelding mee of show hem op je mobiel bij de inschrijving. Zonder dat is hel deelnamen onmogelijk.

Voor eventuele verdere vragen kun je altijd de coördinator van deze clinic Willard Gerritsen benaderen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen je in Veenendaal te mogen begroeten In de Kerstvakantie organiseren we overigens nog 1 of 2 dergelijke Clinics Veldrijden, dat verneem je tijdig via je vereniging en de districtssites.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben vanaf feburauri 2015 een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer