Op zondag 29 december is er een grote groep AXA Valleirenners actief geweest tijdens de KNWU Baandagen. Op deze dag kon je kennis maken met het baanwielrennen en na afloop de kunst  afkijken tijdens het NK Baan wielrennen. 

Om 8.00 uur werden we met een lekker bakje koffie bij Omnisport ontvangen, waarna we het programma en de indeling doorkregen van de dag. Het zou een pittige dag gaan worden, want naast de baanclinic stond er ook nog een pittige Core Stability workout en een Wattbike test op het programma. 

Onze groep (volledig AXA Valleirenners) mocht beginnen op de baan. Na het afstellen van de fietsen maakten we al snel onze rondjes op de prachtige baan in Apeldoorn. Het is toch altijd weer even wennen zonder rem te rijden en continue te moeten blijven beseffen dat je door moet blijven trappen. Gelukkig had iedereen het snel onder de knie en ging de snelheid fiks omhoog en werden de oefeningen moeilijker.

Na een uur fiks doorgetrapt te hebben mochten we even van de baan af om de dorst te lessen en daarna aan de Core Stability en de Wattbike training te beginnen. Waarschijnlijk hebben sommige nu nog spierpijn van de Core Stability workout, want Peter Zijerveld (talent coach junioren) liet iedereen precies die spieren voelen die men waarschijnlijk nog nooit had getraind. 

Gelukkig konden we weer snel op de fiets, want daar komen we toch immers voor. Lekker over de piste fietsen is en blijft een bijzondere ervaring. Na een aantal pittige oefeningen stond nog de 250 meter sprint (stilstaande start) op het programma. Spannend maar ook sentationeel om met hoge snelheid door de tweede bocht te knallen. Nederlandskampioenschapwaardige tijden werden er niet gereden, maar voor de eerste keer deden we het allemaal helemaal niet slecht.

Na nog een goede lunch, een heerlijke douche en nog even nagenieten op de tribune bij het NK, reden we moe maar voldaan weer naar huis. Op naar de volgende baantraining in 2014, want ik denk dat ik voor iedereen spreek dat het voor herhaling vatbaar is.

 Klik hier en hier voor een foto impressie van de dag

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer