De jeugdclinic veldrijden die de KNWU in samenwerking met de AXA Valleirenners heeft georganiseerd op 23 oktober 2014 was een daverend succes.

Maar liefst 100 kinderen in de leeftijd 11-18 jaar waren uit alle windstreken richting Veenendaal gekomen om Nederlands- en ex- wereldkampioen veldrijden Lars van der Haar aan het werk te zien en veel van hem op te steken. Gelukkig had Lars 4 extra trainers meegenomen zodat de clinic gesmeerd verliep.

IMG 0486

AXA-samen-met-Lars-van-der-Haar

Na het inrijden met Lars werden de 100 kinderen in 3 groepen verdeeld en konden ze aan de slag. Er werd getraind op de balkjes, een sprint training en ook de bochtjes en bergjes werden niet vergeten. Na afloop van het technische gedeelte werd er nog een koppelkoers verreden.

Na afloop van het actieve gedeelte was er uiteraard tijd voor foto's, hadden de Valleirenners voor erwtensoep en broodjes gezorgd en was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de nieuwe held van het Nederlandse veldrijden.

Lars deed dit alles zeer professioneel maar met een humoristische ondertoon. Het was een fantastische dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Er zijn door verschillende ouders foto's gemaakt die we hieronder hebben samengevat.

De foto's:

Fotolink 1


Fotolink 2


Fotolink 3

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer