Zaterdag 8 november was het zover: een groep van zestien dames maakte zich op voor een clinic op de wielerbaan in Sloten, Amsterdam, onder leiding van trainer Leo Adegeest. Sommigen hadden dit al eens eerder gedaan, anderen maakten deze dag voor het eerst kennis met de houten baan en de fiets zonder remmen. Spannend dus!

Na het uitzoeken van de juiste maat fiets begaven de eerste dames zich al op het middenterrein om de fiets even te testen. Vervolgens kwam de eerste uitleg, waar verteld werd hoe het fietsen op de baan ongeveer in zijn werk gaat. Daarna was het tijd om de baan op te gaan en te beginnen met de eerste oefeningen: van voorzichtig beginnen op de blauwe overgangsstrook, de zogeheten ‘cote d’azur’, tot het slalommen langs pionnen om het juiste gevoel te krijgen.

Langzaam maar zeker nam de snelheid toe en waagden de dames zich hoger en hoger in de baan. Als afsluiter reed iedereen die wilde een individuele tijdrit: vanuit stilstand wegsprinten voor twee ronden hard rijden, 400 meter knallen dus! Al met al was het een zeer geslaagde leuke baanclinic, wie weet volgend jaar weer!

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer