Zondag 31 Mei 2015 vond in Frankrijk de Mini Paris-Roubaix plaats. Een wielerklassieker van 32km met 230 deelnemers over de Noord-Franse kasseien. Het parcours is gelijk aan de laatste 32km van het parcours voor de profs, met maar liefst 6 zware kasseistroken.

fleur paris roubaix

Fleur was afgereisd om deel te nemen aan deze pittige wedstrijd en startte in de categorie U15 (13- en 14 jarigen). De weersomstandigheden waren ook echt Parijs-Roubaix: veel wind en heel veel regen, wat voor spekgladde kasseien zorgde. Het maakte de koers van zondag extra zwaar. Het was lastig overeind te blijven gezien de vele valpartijen in de race. Fleur reed een zeer sterke race, wist zich voorin te handhaven en overeind te blijven.

Ze eindigde na 54 minuten fietsen als eerste meisje. Een fantastische prestatie van de pas 13 jarige in dit internationale deelnemersveld!

fleur podium 1e

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer