axa mrt 2016

In het weekend van 12 & 13 maart zijn tien nieuwelingen en junioren met drie begeleiders afgereisd naar het vertrouwde plekje in Valkenburg. Dit jaar met ontzettend lekker weer. Temperaturen boven de 10 graden en een strak blauwe lucht zorgde ervoor dat de jongens nog meer motivatie kregen om nog harder te trainen.

Na aankomst eerst de lekkere plaat appeltaart van moeder Danielle opgegeten, waarna we om 10.30 uur vertrokken voor een ontspannen ochtendrit van 55km. In deze rit konden we nog beter wakker worden en wennen aan de omgeving. Na de lunch stond de pittigste training van het weekend op het programma. Een twee tal interval oefeningen waarbij de wind, de hellingspercentage en de snelheid voor de nodige weerstand zorgde. Na het eerste onderdeel waren de benen dan ook al aardig verzuurd en met enige voorzichtigheid begonnen ze dan ook aan de laatste oefening van de dag. Vier rondes van 3 km met daarin de Brakkeberg (14%) als pittige kuitenbijter. Mooi om te zien dat het fanatisme het altijd weer wint van de voorzichtigheid, want elke ronde gingen ze de Brakkeberg vol aan.

Na aankomst in de Herberg konden de jongens eindelijk relaxen, douchen en de nodige paaseitjes gevechten houden op de kamer. Na een heerlijk bord pasta en de nodige cola, verplaatsen we ons dit keer met een voertuig met vier wielen (Amai das heel plezant na zo’n zware dag) naar het bowlingcentrum van Valkenburg. Hier bleek dat bowlen de juist gekozen ontspanningsactiviteit is tijdens een trainingsweekend voor wielrenners. Ook het succesvolle opleidingsteam van het Belgische BKCP team had dit in het programma opgenomen. Stef was natuurlijk helemaal in zijn elementen met al die veldrijspecialisten in de buurt. Na de nodige ballen gegooid en de super hete vlammetjes getrotseerd te hebben, was het dan eindelijk bedtijd. De volgende dag stond immers de monsterrit nog op het programma.

Strak om 8.30 uur, ja vaders en moeders ze kunnen het wel hoor , stonden ze allemaal aan het ontbijt. Om 10 uur vertrokken we voor een rit van 110km (lus 2 van de Amstel Gold 365 route) met daarin de nodige kuitenbijters, zoals onder andere de Cauberg, Wolfsberg, Loorberg, Kruisberg, Vaalserberg, Gulpenerberg en de Hulsberg. Na de korte tussenstop bij het Drie Landenpunt in Vaals, hebben we de groep in tweeën gesplitst, waardoor ieder op zijn niveau de resterende kilometers kon volbrengen. Volledig uitgeput, maar super voldaan zaten we om 16.00 uur aan en lekker bord patat en hamburger. Voeding technisch niet helemaal verantwoord, maar wel heeeeel erg lekker. Daarna de auto’s inladen en richting Veenendaal. Met in totaal 2500 hoogtemeters en 220km in de benen, mogen we spreken van een geslaagd weekend. Wat ons betreft volgend jaar weer.

Het begeleidingsteam,

Henny, Ab en Dennis

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer