De wielerbaan in het Omnisport in Apeldoorn is weer geopend. Dit betekent dat er weer volop gebruik van gemaakt kan worden. Dit bericht is bedoeld voor alle jeugdleden van wielerverenigingen die in Apeldoorn op de baan willen gaan rijden.

We hopen hiermee dat we veel renners/-sters binnenkort bij ons op de baan zien rijden! Ik wil jullie vragen deze informatie met jullie jeugdleden te delen.

Algemeen
Lokatie: Omnisport, De Voorwaarts 55, Apeldoorn. Ingang via de hoofdingang, daarna trap op en melden bij de kassa van De Adelaar in het sportcafe.

De jeugdtraining op zaterdagochtend is voor de jeugd tot en met cat. 7* Alle jeugdrenners zijn welkom, mits ze op een 41 ct baanfiets passeen (ong. 1.40m lengte). De training duurt max. 3 uur, van 10:00 tot 13:00. Daarin worden de renners in groepen verdeeld zodat de startende maar ook de ervaren baanrenner op een veilige en effectieve manier kan trainen. Let op: beginnende jeugdrenners zijn welkom op deze training. De opstapavond op vrijdagavond is alleen voor volwassenen.

  • Meenemen: Bidon, eten, wieleroutfit, pedalen (van wegfiets). Eigen baanfiets of huurfiets.
  • Inschrijving training: ong. 30 min. voorafgaand aan de training in Sportcafe Omnisport. Betaling via pin of contant.
  • Vooraf aanmelden is niet nodig.

Jeugdderny training is voor alle jeugd vanaf meisjes cat 2 en jongens cat. 3 die al ervaring hebben op de baan. In de eerste training zal door de begeleiding beoordeeld worden of het verantwoord is of het kind deze training kan blijven volgen. Naast de gangmaker is er geen specifieke trainer aanwezig.

Vrije training op doordeweekse avonden is vanaf cat 6 jongens en 5 meisjes.

Deelname aan de training voor NK Ploegenachtervoling en Teamsprint is mogelijk voor alle renners die op het NK deelnemen. Wij ondersteunen niet in de teamsamenstelling.


Kosten:
Onderdeel Leden Adelaar+Vrienden Overige
Seizoenskaart jeugd* 55.00 65.00
Dagtraining incl.fiets huur jeugd* 13.00 13.00
Dagtraining excl.fiets huur jeugd* 7.00 7.00
10-Baanfiets huur jeugd* 60.00 60.00

*Afwijking van de standaard kalender is mogelijk. Voor de details en de laatste stand van zaken zie de Baankalender.

Specfiek voor de jeugd, nieuwelingen en junioren betekent dit in september en oktober dat op de deze dagen gereden (open pdf bestand) kan worden. Let wel: de baankalender is hierin leidend. Voor de periode na oktober verwijzen we naar de baankalender.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer