Donderdag 8 mei was het weer MNC tijd, en deze keer was dat op ons thuis parcours. Het zag er de hele week al naar uit dat het weer niet zo best zou worden en helaas was dat ook zo. Eigenlijk alleen de race van cat.5 was nagenoeg droog, de rest werd verreden in de regen.
De meeste kinderen zagen er na afloop dan ook uit alsof ze een veldrij wedstrijd hadden gereden in plaats van een wegwedstrijd.. Ondanks dit natte weer stonden er wel maar liefst 18 AXA Valleirenners aan de start, daar mag de vereniging toch trots op zijn.

mnc-8-mei-2014

Toch waren er zeker ook flink wat lichtpuntjes, bijvoorbeeld Lars in Cat.3 die samen met Job ontsnapte en door goed samenwerken ook weg konden blijven. Lars pakte hierdoor de eerste plaats! In de achtervolging zagen we Niels (3e) Dennis (4e), Melle (5e), Julian (7e) en Matthijs (9e), waarbij vermeld kan worden dat Dennis goed aanvallend werk heeft verricht en dat zijn ketting de hele wedstrijd op de tandwielen bleef! Ook Melle en Mathijs mogen trots zijn op hun mooie klasseringen plek in hun eerste wedstrijd. Helaas kwam Indy lelijk ten val met een pijnlijke nek en wat ledematen als resultaat. Verder lijkt op een gebroken helm na de schade gelukkig mee te vallen.

In Cat.4 stond Sven aan de start en die reed ook een prima wedstrijd, hij wist namelijk de hele wedstrijd bij de kopgroep te blijven, klasse! Voor Jari mochten we een 12e plaats noteren.

In Cat.5 werd er flink doorgereden, het tempo lag zo hoog dat ontsnappingen bij voorbaat al kansloos waren. In de sprint werd er wat geduwd en getrokken met als resultaat een 10e plek voor Fleur en een 11e plek voor Sofie. Maaike werd 20e in deze wedstrijd.
In Cat. 6 stonden Stef, Anne en Melvin aan de start. Van alle drie de renners mochten we meerdere ontsnappingspogingen noteren, maar die werden allemaal vrij vlot weer ingerekend. Stef daarentegen had dynamiet in de kuiten, want hij plaatste 3 ronden voor het einde een demarrage en zette in zijn eentje de achtervolging in op de koploper. Zijn voorsprong werd groter en groter en hij kwam solo als 2e over de finish. Klasse! Anne (4e) en Melvin (5e) misten op een haar na het podium.

In Cat.7 werd ook echt hard gereden. Ook hier zagen we veel aanvallend werk van de Valleirenners in de personen van Mitchell en Mees. Beide probeerden meermaals weg te komen, maar een massasprint was helaas onvermijdelijk. De mannen werd verdienstelijk 6e en 7e. Manuel kwam op een kleine achterstand als 14e over de streep.

Al met al dus weer een zeer geslaagde avond die hopelijk veel goed gevolg zal krijgen!

Voor de volledigheid nog even de complete uitslag op een rij:
Cat.3
Lars 1e
Niels 3e
Dennis 4e
Melle 5e eerste wedstrijd
Julian 7e
Mathijs 9e eerste wedstrijd
Indy dnf gevallen

Cat.4
Sven 8e
Jari 12e eerste wedstrijd

Cat.5
Fleur 10e
Sofie 11e
Maaike 20e

Cat.6
Stef 2e
Anne 4e
Melvin 5e
Lucas 10e

Cat.7
Mees 6e
Mitchell 7e
Manuel 14e

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer