Al ’s ochtends vroeg werd duidelijk dat het een prachtige dag zou gaan worden. Weliswaar fris, maar met prettig weer voor de veldrijders. In totaal streden er 272 deelnemers in diverse categorieën om de overwinning van de 5e Nationale Veldrit van Rhenen, georganiseerd door de AXA Valleirenners. Tijdens de laatste wedstrijd vulde dikke mist het bosrijke parcours. In deze koude omstandigheden wist Veenendaler Martijn Budding bij de Elite/Beloften de winst te pakken en zo Maurits Lammertink af te houden van de zege.

De ochtend werd afgetrapt door de twee grootste categorieën, respectievelijk de Amateurs/Sportklasse en de Masters. Om 11:00u was het de beurt aan de Amateurs/Sportklasse, waarbij ruim 70 man aan de start stond. De strijd bleef tot in de laatste ronde spannend, uiteindelijk pakte Eddy van IJzendoorn net als vorig jaar de overwinning. Aansluitend startten de Masters, een categorie met eveneens een behoorlijk startveld. Voormalig profwielrenner Erik Dekker wist zijn favorietenrol waar te maken, hij mocht plaatsnemen op de bovenste trede van het podium.

In het begin van de middag gingen de verschillende damescategorieën van start, met allereerst de Elite/Amateur/Junior-vrouwen en daarachter de Nieuwelingen-meisjes. Beide categorieën reden hun wedstrijd gelijktijdig met de Nieuwelingen-jongens categorie. Taak aan zowel de jury als het publiek om het verloop van iedere wedstrijd goed in de gaten te houden. Om beurten sprintten de groepen af, met driemaal een verdiend podium.

Rond tweeën gingen de laatste renners van start, de Elite/Beloften en de Junioren. Voornamelijk bij de eerste groep stonden zeer goede namen aan de start, met profwielrenner Maurits Lammertink (Roompot-Oranje peloton) en regiorenner Martijn Budding. Waar Budding nu nog in de kleuren van het Rabobank Development Team reed, mag hij zich volgend jaar laten zien bij de Nederlandse pro-continentale wielerploeg Roompot-Oranje peloton. Budding kent een goed verleden in het veldrijden, zijn doel om de Nationale Veldrit van Rhenen te winnen was dan ook niet verrassend. Na een wat mindere start moest hij al snel in de achtervolging op Lammertink, dat deed hij succesvol. Nadat ze rondenlang samen reden, kon hij in de laatste honderden meters Lammertink afschudden en de veldrit op zijn naam schrijven.
Al deze wedstrijden hadden niet verreden kunnen worden zonder de bijdragen van de sponsoren en de geweldige hulp van de vele vrijwilligers, al dan niet lid van AXA Valleirenners. Waardevol, en daarom ook zeer gewaardeerd!

veldrit 2016 3

veldrit 2016 2

veldrit 2016 1

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer