Helaas moesten we één keer alles afgelasten, door sneeuw in Amersfoort op 12 februari. Ook waren er wat valpartijen, één hebben we de wedstrijden daardoor zelfs stopgezet. En één keer hebben we de wedstrijden later door laten gaan, maar toen was de helft al naar huis. Ja, valpartijen zijn nooit leuk, maar komen nu éénmaal voor bij het wielrennen. Maar gezien de grote opkomsten mogen we toch wel spreken van een geslaagde reeks. De opzet om eerst op ruime parcoursen te laten rijden, kwam goed uit. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat de parcoursen in Ede en Veenendaal voor grote deelnames heel moeilijk zijn.

Ik bedank de organisaties die deze wedstrijden weer hebben kunnen laten verrijden voor hun inzet. Want zonder jullie inzet waren we nergens. “BEDANKT “.

De jury bij deze wedstrijden had het vaak moeilijk. De jury is de laatste jaren een beetje verwend door Mylaps, maar nu was het weer ouderwets. Ja, en dan kan het weleens mis lopen. Wel jammer dat sommige renners daar geen begrip voor hadden, juryleden hebben dát als hobby. En als consul neem ik altijd mijn juryleden in bescherming. Ik bedank de juryleden dan ook voor hun inzet.

Ook heb ik gevraagd aan renners, “wat willen jullie in de toekomst”? Een competitie of een uitslag per keer met gelijk prijzengeld. Opvallend was dat de uitslag 50/50 was. Dus word ik daar niet wijzer van. Wat wordt het volgend jaar (februari/maart 2018).

Voorstel: Wedstrijden blijven voor licentiehouders en basislicentiehouders. Geen 9 wedstrijden meer(minder). Per wedstrijddag twee starts (10 en 12 uur). Competitieverband blijft. Start 3 punten, 1 t/m 10 extra punten. Indien haalbaar tevens per wedstrijd prijzenpot. We doen het voor onze renners uit ons district, natuurlijk mag iedereen mee doen. Maar indien er een prijzenpot bij komt, zijn die prijzen alleen voor renners die lid zijn van een vereniging uit ons district. Jury blijft op 5 leden staan per wedstrijddag. Uitslagen altijd via site KNWU Midden. Vragen, wensen, verzoeken, kom er mee, nu weet je het misschien nog. Ik bedank iedereen die heeft meegeholpen aan dit mooie wielerevenement.

Met vriendelijk groeten, Henk Martens, Coördinator Voorjaarsreeks 2017

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer