Op maandag 30 juni waren er 19 fietsende AXA dames (van 11 tot 45+) bij elkaar voor de ladies night. Hiervoor hadden we Annemiek van Vleuten, profrenster van Rabo en ploeggenoot van Marianne Vos, uitgenodigd voor een clinic. Ze had haar rood-wit-blauwe trui bij d'r die ze een week ervoor had gewonnen met het NK tijdrijden.

Annemiek had een interessante presentatie over haar topsportleven. Over hoe ze met wielrennen in aanraking kwam, haar progressie in de loop der jaren (en het geheim is trainen!), haar trainingsopbouw (veel rustige en lange trainingen) en haar voedingspatroon. Gelukkig neemt zij ook af en toe een frietje! 

Om acht uur gingen we met haar de AXA Wielerbaan op. Een groep ging oefenen op waaier rijden en moest dus de juiste positie uit de wind kiezen. De andere groep ging aan de slag met een ploegentijdrit, een favoriet onderdeel van Annemiek. Daarna was het tijd voor een wedstrijd waarbij Annemiek 'knecht' was en menig gaatje dichtreed. 

Onder het genot van een gezonde smoothie en hapjes hebben we gezellig nagekletst aan de bar in het clubhuis. We kijken terug op een leuke, leerzame en gezellige avond; dat gaan we vaker doen! 

Foto's

 

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer