Zaterdag 14 juni is het Nederlands Kampioenschap Mountainbike voor de jeugd verreden. Zo'n 350 jongens en meisjes uit alle delen van Nederland waren naar Havelterberg gekomen om in 7 leeftijdscategorieën te strijden voor het rood-wit-blauw. Het was een uitdagend maar vooral ook zwaar parcours met vele beklimmingen, mul zand en lastige hindernissen zoals een steile houten brug.

Voor Diego Velders, Stef ter Laak, Nard Sinke en Lars ter Laak was dit de wedstrijd waar ze het hele jaar hard voor hadden getraind. Toegeschreeuwd door de meegereisde ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's werden prima prestaties neergezet. In categorie 10 jaar werd Lars 21e. In categorie 13 jaar reed Nard in een sterke wedstrijd naar de 8e plaats, gevolgd door Stef op plek 14. In categorie 14 jaar vocht Diego zich dapper naar een mooie 34e plaats in een heel sterk veld. De taart na afloop was dan ook meer dan verdiend.

nk-mtb-2014

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer