Zuiderzee Ronde

Op Zaterdag 13 april reden Joey, Leon en Derek (WTC Woerden) als combinatieteam de Zuiderzee ronde in Dronten. Een schitterende ronde, waarbij de wind altijd een grote rol speelt. Vorig jaar zag Joey zijn seizoen hier nog in duigen vallen. Na een val in de neutralisatie moest hij de strijd staken met een elleboog breuk.

Dit jaar ging het stukken beter. Leon en Derek moesten helaas de strijd verlaten na zo'n 50km door de nodige valpartijen. Leon kwam door een groot gat in de weg zelf ook nog ten val, maar gelukkig zonder al te veel schade. Joey werd op waarde geklopt bij kilometer 95km, net voor de 3 plaatselijke rondes. De late trainingsstart dit seizoen door zijn studie is hier mogelijk de oorzaak van geweest.

Bekijk hier het filmpje van de wedstrijd

 

De Omloop van Alblasserwaard

Op zaterdag 20 april stonden Joey, Derek en Hylke aan de start van de Omloop van Alblasserwaard in Meerkerk. Voor Hylke was dit zijn eerste Klassiekerervaring in zijn nog korte wielrencarriere. Ook in de omgeving van Meerkerk speelt de wind een belangrijke factor tijdens de Klassieker. Na het uitrijden van het dorp, wordt alles direct op een lint getrokken. Na 10 km was er een grote valpartij in het voorste gedeelte van de groep, waarbij Joey ook ten val kwam. Hierdoor ontstond de kopgroep van 14 renners die tot het einde van de wedstrijd uit de greep van het peloton bleef. In het peloton volgde er weer een grote valpartij, net voordat Joey weer wilde aansluiten.

Door deze vapartij was de wedstrijd eigenlijk al verreden. Er ontstond hierdoor een tweede groep, naast de kopgroep die als enige renners de wedstrijd mochten uitrijden. Hylke en Derek moesten net zoals Joey de strijd staken na zo'n 40 km. Voor Hylke is het wel een hele goede ervaring geweest, voor Joey helaas wat minder. Zijn oude wonden (val in criterium) zijn allemaal weer open gegaan en de nodige materialen van zijn fiets kunnen vervangen worden.

Foto slideshow van de wedstrijd

Zaterdag 11 mei staan de jongens aan de start van de Flevotour.

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer