IMG 4898

IMG 4917

Van 28 Juli t/m 2 Augustus vond in Assen de European Cycling Tour Assen weer plaats. Dit jaar was het de 50e en dus een jubileumeditie. De organisatie had alles weer tot in de puntjes geregeld en ook de shirts waren speciaal aangepast voor deze editie.

Namens de AXA Valleirenners jeugd namen Niels en Fleur deel aan dit evenement. Het weer was de hele week fantastisch met temperaturen ruim boven de 25 graden en geen druppel regen.

Op maandag startte het evenement met een proloog van 900 meter, met een 180 graden bocht op de helft. Niels reed hier een 25e tijd en Fleur reed daar een 6e tijd na een kleine uitglijder bij het keerpunt.

Op dinsdag dan het "Criterium Goudkust". Dit is een leuke ronde in een woonwijk van Assen met wat bochtjes en een lange rechte sprint. Niels werd hier 38e en Fleur sprintte hier naar de eerste plek, ze schoof tevens op naar de 3e plek in het algemeen klassement. Ook werd hier gesprint voor de groene trui, waar Fleur op dit moment 2e stond.

Op woensdag dan de "Klassieker dwars door Drenthe". Deze mooie klassieker is een mooie route door het Drentse landschap, met de finish op de wielerbaan van WV Meteoor in Assen. Niels moest hier 12KM afleggen, Feur 16KM. Ze reden allebei weer zeer verdienstelijk: Niels werd 41e en Fleur werd 2e. Ze stond nu ook eerste in het algemeen klassement en mocht de dag erop dus in de gele trui starten.

Op Donderdag de "Omloop Kostvlies" Dit parcours van ruim 4KM, waar tevens de beruchte Drentse Kasseien in verwerkt waren is behoorlijk pittig. Niet alleen de kasseienstrook, maar ook de wind en de klinkertjes waren toch wel de scherprechters. Ook de tussensprints voor de groene en witte trui telden flink mee. Niels werd in deze wedstrijd 26e en FLeur eindigde als 3e. Fleur bleef tevens eerste in het algemeen klassement en mocht vrijdag weer in het geel starten. Tevens stond ze nog 2e in het klassement voor de groene trui.

Vrijdag werd het "Criterium Asserbos" verreden. Bij dit parcours van 3800m rond het wielerbaantje van Assen zit het venijn hem in de staart. 2 lastige bochten voor start/finish maken de sprint vaak uitdagend. Niels werd 35e en FLeur werd hier wederom derde. Ze had echter wel een renster laten ontsnappen en te ver vooruit laten rijden waardoor ze de gele trui weer verloor. Ze zou bij de tijdrit van zaterdag minder dan 1 seconde goed moeten maken op de nummer 1 om het geel te heroveren.. Ook had ze haar 2e plaats in het klassement voor de groene trui veilig gesteld.

De tijdrit zaterdag was een listig parcours van 1600m, met 3 lastige bochten. 1 180 graden bocht die daarna zelfs nog doordraaide, en 2x een 90 graden bocht. Niels verdedigde zijn plek in het algemeen klassement met verve en werd 24e. In het algemeen klassement werd hij uiteindelijk prima 30e.

Fleur perste alle energie die ze nog had eruit en reed in een woeste waas naar de finish. Het was precies genoeg: haar tijd was snel genoeg om het geel te veroveren en de 50e editie van de European Cycling Tour Assen op haar naam te schrijven. Voor zover wij weten is zij de eerste vrouwelijke renster van de AXA Valleirenners die deze prestatie heeft neergezet.

Het was een fantastische week waarbij de Valleirenners weer mooi in de picture stonden.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer