(Foto's: Frank en Myrthe actief tijdens het DK Midden Nederland)

Op maandag 20 mei reden onze AXA Valleirenners wedstrijdrenners mee in het District kampioenschappen van Midden Nederland in Tiel. Hierbij behaalde Frank Rijkhoff een schitterende tweede plaats en Myrthe Willemsen een zeer verdienstelijke derde plaats.

Frank Rijkhoff moest zelfs twee keer afsprinten bij de Masters 40+, aangezien er in het peloton wat onduidelijkheid was ontstaan over de laatste ronde. Gelukkig wist hij zich na de eerste sprint nog goed te herstellen en kon vanuit een moeilijke positie in de bochten nog als tweede finishen.

Voor Myrthe was het een gecombineerde wedstrijd met het District Oost, zodat er meer strijd is in haar categorie Nieuweling Meisjes door het grotere deelnemers aantal. In deze categorie was de laatste ronde gelukkig wel duidelijk en kon Myrthe in de sprint nog net haar wiel voor nummer vier over de finishlijn drukken.

Verder hebben nog meegedaan:

Vrouwen amateurs: 12e Cleo Kortenhorst, 20e Manon Holstege, 26e Sabine Jobsen

Sportklasse: 7e Mark Mol, 10e Corne Verwoert

Masters 40+: 14e Ed van de Veer, 23e Frans van de Vendel, ? Nico Hoogland (hij was een van de gedupeerde van de onduidelijke laatste ronde en had al zijn krachten al verspeeld in de eerste sprint en heeft de laatste ronde niet meer meegereden)

Master 50+: 17e Mark Janssens

Junioren: 16e Hylke de Zee, 26e Joey van Manen, 28e Leon van der Schaaf

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd

 

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer