Corona update (29 juni 2020)

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord, worden de maatregelen in verband met corona/Covid-19 vanaf aanstaande woensdag 1 juli verder versoepeld. Maar ook dan is onze sport zeker nog gebonden aan beperkingen en regels waar we mee te maken hebben.

Op dit moment is nog niet alles volledig helder voor ons. Zo moet er nog een nieuwe noodverordening komen voor de provincie Utrecht en komt NOC-NSF samen met de sportbonden KNWU en NTFU nog met nieuwe protocollen en adviezen. Toch willen wij ook niet wachten met het verder uitbreiden van onze activiteiten. We hebben inmiddels ook de nodige maatregelen genomen in de kantine om deze zoveel mogelijk "1,5 meter-proof" te maken. Toch hebben we besloten om de kantine tot na de zomersluiting dicht te houden. Het gaat immers maar om 2 weken en dit biedt ons de mogelijkheden om nog even goed te kijken of alle maatregelen voldoende zijn.

Wielrennen en MTB

Onze jeugd tot en met 18 jaar traint al weer enige tijd op het parcours. Ook de MTB-jeugd traint in ieder geval tot en met 15 juli op het parcours en zal daarna mogelijk weer buiten ons parcours gaan trainen. De KWNU is bezig om de wielerwedstrijden weer op te starten. Die mogen immers ook al weer vanaf 1 juli. Organisatoren hebben echter met veel nieuwe regels te maken, die er voor zorgen dat vergunningen niet zo maar afgegeven worden. De verwachting is, dat de eerste tijd vooral de (regionale) clubwedstrijden weer worden opgestart. Kortom de wedstrijdsport zal langzaam op gang komen.
Het feit dat ook de wedstrijdleden die ouder dan 18 zijn weer samen mogen trainen, betekent dat ook de trainingen voor de senioren (vanaf 19 jaar) op dinsdag- en donderdagavond weer op kunnen starten. Op dit moment maken we nog afspraken met de trainers. Maar vanaf donderdag 2 juli ben je weer welkom tot de zomersluiting. Kijk ook vooral even op onze Facebooksite voor de laatste informatie.

Toeren

De toerafdeling start op dinsdag 7 juli weer met de groepsritten. De groepen vertrekken vanaf het clubhuis vertrekken. Let op: ons clubhuis blijft nog even gesloten tot dinsdag 1 septebmer (einde zomersluiting). De toerders mogen dus ook weer in groepsverband rijden. Maar wel met regels die nageleefd moeten worden. Deze regels zijn (op basis van advies NTFU):

* De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
* Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
* Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
* Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
* Ook in kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines houden wielersporters van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand.
* Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.

We vragen vanuit het bestuur de toerders heel goed rekening te houden met deze voorschriften, omdat jullie als groep duidelijk zichtbaar op de openbare weg zijn met jullie sportactiviteit. Dus ook eerder in contact komen met andere verkeersdeelnemers die wel de afstandsnorm na moeten leven en niet altijd begrip op zullen brengen voor een grote groep wielrenners. Respecteer dat ook. We zullen de groepen op dinsdag zo nodig splitsen in meerdere kleinere groepen om daarmee de 1,5 meter afstand naar andere weggebruikers mogelijk te maken.
Zomersluiting

Ook dit jaar kennen we weer een zomersluiting. Deze is vanaf vrijdag 17 juli t/m maandag 31 augustus. In die periode zijn ons parcours en de kantine gesloten. Hou hier rekening mee.
Slot

We hebben een hele bijzondere periode achter ons. En langzamerhand komen we daar wat uit. Veel beperkingen vanuit een goed doel; de gezondheid van ons allen. De wielersport heeft vrijwel stilgestaan en jullie hebben veel alleen moeten fietsen en soms ook niet echt met een doel getraind. Nu richten we de blik op de toekomst en maken we er alsnog een mooi wielerjaar van met z'n allen! Maar; let op je zelf en anderen en blijf gezond!

 

club1

Onze wielervereniging “Valleirenners” is 27 september 1968 in Scherpenzeel opgericht door de heren De Vries en Sas. Na enkele jaren hebben wij ons gevestigd in Veenendaal.

Wij beschikken hier over een schitterend wieler- en veldritparcours langs de A-12. Tevens beschikken we hier over een mooi clubhuis, waar vanuit veel van onze activiteiten plaatsvinden. Door de samenwerking met onze trouwe clubsponsor, Axa Company uit Veenendaal, is de naam van onze vereniging officieel gewijzigd in “Axa Valleirenners”. Onze vereniging heeft nu (aug. 2019) totaal 287 leden
Bestaande uit:
144 toerleden
65 jeugdleden
78 wedstrijdleden

Daarnaast maken 26 trainingsleden (zijn dus lid bij een andere verenging) gebruik van onze trainingsmogelijkheden binnen onze accommodatie.

Wij zijn vooral trots op ons eigen parcours, dat volledig voorzien is van verlichting. Het is een van de weinige parcoursen in Nederland waar de leden in zomer en winter door kunnen trainen, zowel op de weg als in het veld.

club2

Een heel belangrijke afdeling van onze vereniging is de jeugdafdeling. Dat hierbij regelmatig succes wordt geboekt, kun je lezen in de uitslagen. Maar het draait bij de jeugd niet alleen om de uitslagen, het is natuurlijk vooral het plezier dat zeer hoog in het vaandel staat bij training en wedstrijd.

Onze nieuwelingen, junioren en onze senioren rijden het hele jaar wedstrijden door het hele land. Regelmatig treffen we een “AXA Valleirenner” aan op het podium. In de zomer bij de wegwedstrijden en in de winter bij het veldrijden en Mountainbiken.

Ook onze toerafdeling is zeer actief en de leden kun je dan ook overal in binnen- en buitenland aantreffen bij de mooiste toertochten. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 75 leden. De toerafdeling is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de zeer succesvolle toerklassieker “Veenendaal-Veenendaal”. Dit evenement in de maand april trekt jaarlijks vele duizenden deelnemers naar Veenendaal.

club3

Wilt u contact met iemand van AXA Valleirenners kijk dan onder de lees meer button voor meer informatie.

lees meer

club4

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen (op de baan, in het veld of mountainbike) en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats.

AANMELDINGSFORMULIER DOWNLOADEN

club5

  • Informele sfeer
  • Mooi clubhuis als “thuisbasis”
  • Afgesloten wielerparcours
  • Doorlopende trainingen
  • Veldrittrainingen op verlicht parcours
  • Schitterende clubkleding
  • Keuze uit wielrennen, toeren
  • En ook mountainbiken en veldrijden
  • Voor jong en oud

club6

Jeugd (t/m categorie 7) € 40,00 per jaar **

Trainingslid (reeds lid bij een 2e club) €40,00 per jaar *

Toer € 70,00 per jaar

Nieuweling/junior/Wedstrijd € 81,50 per jaar

* Alleen in combinatie met lidmaatschap bij een andere vereniging ** In het jaar dat ze veertien worden

Bij aanmelding na 1 september is voor alle lidmaatschappen een contributie van € 20 verschuldigd voor het lopende jaar

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op onze wielervereniging...Lees meer

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer