De AXA Valleirenners organiseert in maart en april weer een avondcompetitie over 3 wedstrijden voor alle wedstrijd-, toer- en trainingsleden van de AXA Valleirenners. De competitie zal verreden worden op het verlichte AXA Valleirenners parkoers.

Competitiedata:
Dinsdag 22, 29 maart en 5 april.

Indeling categorieën:
A Groep: Junioren, Sportklasse , Amateurs, Belofte m/v, Elite m/v
B Groep: Nieuwelingen man/vrouw , Junioren Dames, Amateur Dames, Veteranen, en toerleden

AXA toerleden , beginnende wedstrijdrenners , VZC leden worden ingedeeld in de A of B groep door de competitie coördinatoren in overleg met de renner.
Dit vanwege de veiligheid op het parcours met de overige renners , onervaren leden nog onbekend met ons parcours willen wij adviseren voorafgaand aan de competitie eerst een paar wegtrainingen bij te wonen, de coordinatoren beslissen uiteindelijk of men kan inschrijven of niet

Duur van de wedstrijd:
A Groep: ca. 75 minuten B Groep: ca. 60 minuten

Puntentelling:
De drie beste resultaten tellen mee voor de einduitslag van de competitie. Bij gelijke stand telt de uitslag van de laatste competitie wedstrijd.

De nummers 1 t/m 5 krijgen respectievelijk de volgende punten: 12, 10, 8, 6, en 4 punten. Alle overige deelnemers krijgen 2 punten voor deelname. Alleen de eerste 5 renners worden genoteerd in de uitslag. De overige renners worden opgenomen in de uitslag zonder specifieke behaalde plaats.

Tussensprint
De organisatie beslist of we op de avond een tussensprint doen de nummers 1 t/m 3 krijgen respectievelijk 3, 2 en 1 punt.

Inschrijven & Prijzen:
Inschrijving kan vanaf 19.45 uur, de wedstrijden starten om 20.00 uur. 
Het betreden van het parkoers mag uitsluitend nadat de jeugdtrainer het parcours heeft vrijgegeven of door de competitie coördinatoren, dit vanwege de veiligheid dat er geen jeugdrenners meer op het parcours zijn.

Er zal gestreden worden om de eer en een mooie bos bloemen voor de eindwinnaars en vermelding op de website ( mogelijk dat er prijsjes beschikbaar worden gesteld )

Lekke band of defect:
Bij een lekke band of ander defect, kan tot 15 minuten voor de finish bij de jury worden gevraagd voor herstel, zonder hierbij achterstand op te lopen. Er mag weer aangesloten worden in het peloton of op aangeven van de jury in de kopgroep als men daarvoor bepaalde tijd deel van heeft uitgemaakt.

Vrijwilligers:
Voor deze competitie avonden worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen bij het jureren. Aanmelden kan via de coördinatoren van de competitie.

Competitie open voor andere renners:
De competitie zal worden opengesteld voor alle nieuwelingen en junioren m/v van het District Midden Nederland, leden van de triatlon vereniging VZC E&P en de renners van het Dutch Food Valley Cycling Team.

Competitie coördinatoren
Henny Vink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.