vergunning heuvelrug

Per 1 februari 2015 hebben mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50.

MTB-ers kunnen terecht bij winkels in de omgeving van de Heuvelrug. bv:

  • Fietswereld Dirk Methorst, Patromoniumlaan 25, Veenendaal | route plannen

Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald. Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat mountainbikers bereid zijn om hiervoor te betalen, zegt Mark Torsius van de wielersportbond.

"Het is iets wat heel belangrijk is, wil je draagvlak hebben voor zo'n soort systeem. Dat je wel laat zien dat de routes beter zijn en dat er ook echt wat gebeurt met het geld. Ik denk dat een dergelijke opzet gedoemd is om te mislukken als je daar niks tegenover stelt."

Mountainbikers die nog geen vignet bij zich dragen worden niet meteen beboet. De eerste maanden blijft het bij een waarschuwing. De verwachting is dat er vooral gecontroleerd zal worden buiten de mountainbikepaden.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer