Binnen de vereniging wordt jaarlijks een clubkampioenschap georganiseerd waaraan alle jeugdleden mee kunnen doen. Wil je met je zwart-witte AXA-kleding ook schitteren op andere parcoursen, dan kan dat.

Op regionaal niveau bij de In Memoriam Hans van den Hengel jeugdcompetitie voor de racefiets in de zomer en de Midden Nederland Competitie (MNC) voor het veldrijden in de winter. De wedstrijden die binnen deze competities georganiseerd worden zijn te vinden op www.knwumidden.nl onder ‘Competities’. Bij deze wedstrijden worden per wedstrijd de 1e, 2e en 3e plaats beloond met bloemen en aan het eind van de competitie wordt de eindstand opgemaakt. Iedereen die aan meer dan de helft van de wedstrijden meegedaan heeft, krijgt sowieso prijs. Aan deze wedstrijden mag je meedoen als je bij de KNWU een startlicentie (€12,25) hebt aangeschaft. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven en kunt gewoon inschrijven op de dag zelf.

Op landelijk niveau worden diverse wedstrijden georganiseerd voor zowel veldrijden als racefietsen, met als hoogtepunt voor veel wielrenners het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijden zijn vaak iets grootser van opzet dan de regionale wedstrijden en er doen meer wielrenners aan mee. De wedstrijden vind je op mijn.knwu.nl. Hierop kan je inloggen als je lid bent van de vereniging. Hier kan je je dan ook inschrijven. Om deel te nemen heb je een KNWU-wedstrijdlicentie (€44,05) en een transponder (via MyLaps) nodig.

Voor alle wedstrijden geldt dat je fietst in je eigen categorie (dat wordt bepaald door het jaar waarin je geboren bent). Bij zowel de regionale als de landelijke wedstrijden moet je fiets goed onderhouden en voorzien van het juiste verzet aan de start verschijnen. Hierop wordt gecontroleerd voor de start. Alle juiste verzetten kun je vinden Het Kenniscentrum. Als je hier hulp bij nodig hebt kan je meer informatie bij de vereniging opvragen.

Als je het spannend vindt om voor het eerst naar een wedstrijd te gaan, of als je benieuwd bent naar hoe een wedstrijddag verloopt, vraag dit dan bij de trainers. Er zijn veel mensen die jou bij je eerste wedstrijd kunnen begeleiden of je van informatie kunnen voorzien.

Trainers kunnen adviseren
Kies een fiets niet te groot, altijd passen!

Leenfietsen veldrijden en wielrennen 
Als je (tijdelijk) geen eigen fiets hebt, kan je tijdens een training een fiets van de vereniging lenen. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kan jij je melden bij de trainer. Hij/zij kijkt dan of er voor jou een geschikte fiets is.

Het lenen van een fiets kost € 5,00 per training en dit betaal je vooraf aan de trainer. De fiets blijft bij de vereniging, na afloop van de training lever je de fiets weer in. Wil je de fiets een weekend huren, dan kost dit € 20,00. Dit bedrag dient dan vooraf betaald te worden.

Het onderhoud van de fietsen gebeurt in beheer van de vereniging.

Leenfietsen MTB

Als je geen eigen fiets hebt, kan je ook een mountainbike van de vereniging lenen. Dit kost € 10,00 per week. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit regelen in het clubhuis, bij Rijk. 

Een MTB voor de jeugd is 14 of 16”
Let goed op de lengte van het frame

 

Basis training (groep 1)

Iedereen maakt deel uit van deze groep. Gezamenlijk trainen we op de basisvaardigheden en technieken. We doen dat in de grote groep om de cohesie in de groep te bevorderen en omdat het belangrijk is dat kinderen leren veilig in een groep (hard) te fietsen. Kinderen uit de basis groep wordt ook van harte aanbevolen om deel te nemen aan regionale wedstrijden (Midden Nederland of MTB), er van uitgaande dat trainers aangeven dat dit (al) haalbaar is qua niveau.

Niveau groep (groep 2)

Groep wordt gevormd door kinderen die de basis voldoende (veilig) onder de knie hebben en op hogere belasting en snelheid kunnen trainen om hun wedstrijdprestaties te verhogen. In de groep wordt eigenlijk verwacht dat er deelgenomen wordt aan een regionale competitie. Er wordt gestimuleerd om, zodra het niveau hiervoor voldoende is, een licentie aan te schaffen en deel te nemen aan Landelijke weg- of MTB wedstrijden.

MTB

Voor kinderen die zich op de MTB (wedstrijden) willen richten, wordt er het hele jaar op zaterdagmorgen en woensdagavond de MTB (techniek) training gegeven. 

Seizoensopbouw

De trainingsopbouw voor wielrenners zal bestaan uit een piek rondom het NK (weg in juni). Bij MTB is er geen specifiek piekmoment, hier wordt het hele jaar door gepiekt.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.