Corona update (19 jan. 2022)

Beste leden,

En weer een corona update. De wijzigingen volgen elkaar snel op. Waren de versoepelingen nog vooral gericht op de jeugd tot 18 jaar, nu zijn de regels vanaf dit weekend versoepeld voor alle sporters.

Wat betekend dit voor AXA?

Voor onze vereniging betekent dus dat we weer op ons parcours kunnen trainen en ook buiten ons parcours. Onder de voorwaarden dat het clubhuis alleen toegankelijk is voor het gebruik van de kleedkamers en de toiletten. En dan alleen met mondkapje en met coronatoegangsbewijs.

Wedstrijden zijn dus nog niet mogelijk. Alleen onderlinge wedstrijden binnen de vereniging.

De nieuwe regels van de rijksoverheid voor sporten zijn:

Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen.
Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan. Topsporters en topsportcompetities zijn uitgezonderd.
Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport. En voor de professionele sport.
Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
Sporten in groepsverband is toegestaan.
1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Nog even het totaal overzicht maatregelen corona:

coronamaatregelen 18 december 2021

DSC 3172

Mountainbiken, wielrennen en veldrijden. Tom Dumoulin, Marianne Vos en Mathieu van der Poel. Wil jij ook zo goed worden dat iedereen jou kent en dat jij kan stralen in je rood, wit, blauwe trui? Kom dan bij AXA Valleirenners fietsen. Je kan al lid worden vanaf 7 jaar en je bent van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij een training. 

Wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

jeugd6

Keerje meedoen of kijken?

Je mag vanaf 7 jaar beginnen bij MTB-en. Kom gerust een keertje meetrainen.

Bekijk hier wanneer er gefietst kan worden.

DSC 2986

**Aan de jeugd veldtrainingen mogen ook de nieuwelingen en junioren deelnemen. De trainingen blijven qua opzet en uitvoering wel gericht op de jeugd.

Wil je een keertje komen kijken?

Je mag vanaf 7 jaar (minimaal groep 3) beginnen bij wegwielrennen, we hebben een aantal fietsjes te huur om te komen kijken. Heb je zelf een fiets staan ook goed kom gerust een keertje meedoen.

Bekijk hier wanneer je kan fietsen.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer