DSC 3172

Mountainbiken, wielrennen en veldrijden. Tom Dumoulin, Marianne Vos en Mathieu van der Poel. Wil jij ook zo goed worden dat iedereen jou kent en dat jij kan stralen in je rood, wit, blauwe trui? Kom dan bij AXA Valleirenners fietsen. Je kan al lid worden vanaf 7 jaar en je bent van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij een training. 

We zijn een gezellige vereniging, waarbij we ook veel andere dingen doen naast fietsen. We gaan op kamp, hebben een clubdag, Sinterklaas komt op bezoek en tijdens de lichtjestraining in het donker mag je jezelf en je fiets zo mooi mogelijk versieren met lampjes.

 Wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSC 0615

Keerje meedoen of kijken?

Je mag vanaf 7 jaar beginnen bij MTB-en. Kom gerust een keertje meetrainen.

We starten een paar keer per jaar met instroomgroepjes. je kan dan kijken of MTB-en iets voor je is.

Wil je ook graag starten met MTB, vul dan het contact formulier in en je ontvangt bericht als we gaan starten met een nieuwe groep instromers. Tijdens de instroomperiode zorgen we dat de techniek en conditie voldoende op peil zijn, zodat je kunt instromen bij de bestaande groepen.

 

Leenfietsen MTB

Als je geen eigen fiets hebt, kan je ook een mountainbike van de vereniging lenen. Dit kost € 10,00 per week. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je dit regelen in het clubhuis, bij Rijk. 

 

Bekijk hier wanneer er gefietst kan worden.

DSC 2986

Wil je een keertje komen kijken?

Je mag vanaf 7 jaar (minimaal groep 3) beginnen bij wegwielrennen, we hebben een aantal fietsjes te huur om te komen kijken. Heb je zelf een fiets staan ook goed kom gerust een keertje meedoen.

Het wielerjaar is voor de jeugd in twee seizoenen verdeeld. In de zomer wordt er op de weg gefietst, in de winter in het veld (cyclocross). Als je een eigen fiets aanschaft, is het het makkelijkst om een cyclocross-fiets (veldrijd-fiets, CX-fiets) te kopen. Hiermee kan je namelijk met dunnere banden ook in de zomer de weg op. Andersom is niet mogelijk (op een weg-fiets passen geen cyclocross-banden).

Nieuwelingen en junioren kunnen het hele jaar op de weg trainen. Zij kunnen echter in de winter ook veldrijden.

 

Wedstrijden

Wil je weten waar je aan moet denken als je wedstrijden wilt rijden, bekijk dan deze pagina

 

Regeling voor leenfietsen

Als je (tijdelijk) geen eigen fiets hebt, kan je tijdens een training een fiets van de vereniging lenen. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kan jij je melden bij de trainer. Hij/zij kijkt dan of er voor jou een geschikte fiets is.

Het lenen van een fiets kost € 5,00 per training en dit betaal je vooraf aan de trainer. De fiets blijft bij de vereniging, na afloop van de training lever je de fiets weer in. Wil je de fiets een weekend huren, dan kost dit € 50,00. Dit bedrag dient dan vooraf betaald te worden.

Het onderhoud van de fietsen gebeurt in beheer van de vereniging.

 

Bekijk hier wanneer de trainingen zijn.

 

 Aan de jeugd veldtrainingen mogen ook de nieuwelingen en junioren deelnemen. De trainingen blijven qua opzet en uitvoering wel gericht op de jeugd.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.