Zondag 2 Februari WV het Stadion / UWTC de Volharding De Nedereindse Berg
Zondag 9 Februari WV het Stadion / UWTC de Volharding De Nedereindse Berg
Zondag 16 Februari JvR de Batauwers Nieuw parcours Schaarsdijkweg
Zondag 23 Februari WV Eemland Sportpark Zielhorst
Zondag 1 Maart AXA Valleirenners Wielerparcours Veenendaal
Zondag 8 Maart JvR de Batauwers Nieuw parcours Schaarsdijkweg
Zondag 15 Maart AXA Valleirenners Wielerparcours Veenendaal
Zondag 22 Maart WV Eemland Sportpark Zielhorst

Categorieën: Junioren – Nieuwelingen – Elite/Belofte – Amateurs – Sportklasse – Dames – Masters 50+

Verandering t.o.v. voorgaande jaren: Masters 40+ als aparte categorie is verwijderd vanwege te weinig deelname afgelopen jaren.
Masters 40+ kunnen zich inschrijven bij Sportklasse of Amateurs

Reglement

Reglement Voorjaarscompetitie 2020:
1) Er wordt gereden zonder gebruik van transponder.
2) De wedstrijden zijn voor alle licentie-houders, dus ook basislicentie-houders kunnen meedoen. Renners in bezit van een wedstrijdlicentie dienen deze bij de inschrijftafel in te leveren, deze dient getekend te zijn en geldig voor 2020. Note voor basislicenties: Aangezien vanaf 2019 de basislicentie niet meer wordt uitgegeven, dienen de renners, die zich met een basislicentie willen inschrijven, rekening te houden met het volgende:
- Men dient de licentie aan te tonen bij de inschrijftafel, dit kan door middel van afbeelding op telefoon of een kopie van de pas op papier. Zonder aantonen van de licentie kan er niet gestart worden.
- Als borg voor het rugnummer, dient men euro 5,- te betalen bij inschrijving (bij voorkeur dit gepast te betalen, zodat bij inlevering van het rugnummer, de teruggave ook makkelijk kan worden terug betaald).
3) Competitie wordt verreden over 8 zondagen, men dient 50% + 1 te hebben deelgenomen om in de einduitslag te worden opgenomen en in aanmerking te komen voor de prijzen. Bij 8 wedstrijden zijn dit dus 5 deelnames.
4) Alle renners krijgen bij aanvang van iedere wedstrijd 3 punten. Daarnaast krijgen de eerste 10 geklasseerde renners nog extra punten, zijnde nr 1 10 punten, nr 2 9 punten, nr 3 8 punten etc t/m nr 10 die dan nog 1 punt krijgt.
5) Rugnummers dienen zichtbaar voor de juryleden te worden opgespeld.
6) De prijsuitreiking vindt plaats na de wedstrijd op de laatste wedstrijddag en de renners dienen aanwezig te zijn om hun prijzengeld in ontvangst te nemen. Prijzen kunnen niet door andere mensen worden meegenomen.
7) Per wedstrijd is het inschrijfgeld euro 3,00 wat direct bij inschrijving, op de dag zelf, betaald dient te worden.
8) Starttijden om 10.00 uur en 12.00 uur.
9) De indeling 2020 is als volgt:
a) B-klasse om 10.00 uur:
- Masters 50+ (1 uur)
- Sportklasse (>1 uur)
- Nieuwelingen (< 1 uur)
- Dames (< 1 uur)
b) A-klasse om 12.00 uur:
- Elite / beloften (> 1.15 uur)
- Junioren (> 1 uur)
- Amateurs (> 1 uur)

LET OP: Vanaf dit jaar wordt er dus geen Masters 40+ klasse verreden, gezien het geringe aantal deelnemers in de afgelopen 2 edities, wordt deze klasse opgeheven voor deze competitie, en kunnen zij
zich inschrijven bij de Amateurs of de Sportklasse.

10) Indien de aantallen deelnemers gedurende de Voorjaarscompetitie sterk teruglopen. is het mogelijk dat bij de 2 laatste wedstrijden de wedstrijden worden samengevoegd en er nog maar 1 start voor alle categorieën zal plaatsvinden. Deze start is dan om 11.00 uur. Via de website www.knwumidden.nl zal dit tijdig worden bekendgemaakt.
11) Op deze website staan ook eventuele aanpassingen in het wedstrijdschema of andere belangrijke mededelingen. Tevens zullen de klassementen hier getoond worden.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer