Op zaterdag 10 november wordt in Kwintelooijen de 7e editie van de Nationale Veldrit van Rhenen georganiseerd. Dit jaar behoort deze loodzware wedstrijd tot de KNWU Topcompetie.

Het veldritseizoen is weer in volle gang, wat betekent dat het tijd is voor de Nationale Veldrit van Rhenen. De veldrit, georganiseerd door de Veenendaalse wielervereniging AXA Valleirenners, is toe aan de zevende editie. Het glooiende Kwintelooijen vormt het decor voor deze wedstrijd. De afgelopen edities leidde dit parcours tot spannende en loodzware wedstrijden. Ook dit jaar belooft het weer een mooie editie te worden met een groot deelnemersveld. De wedstrijd behoort dit jaar tot de KNWU Topcompetitie en daardoor is de verwachting dat er nog meer Nederlandse toppers aan de start zullen staan. Binnen de Topcompetitie kunnen de renners in 8 toegewezen wedstrijden, waaronder die van Rhenen, punten krijgen op basis van de uitslag voor een overall Topcompetitie klassement.

In de verschillende categorieën gaan de Nederlandse veldrijders de strijd met elkaar aan in het zand van Kwintelooijen. Dit jaar in een deels aangepast parcours dan de voorgaande jaren. In verband met het milieu behoud, zijn een aantal aanpassingen gedaan. Het parcours is er zeker niet minder zwaar op geworden. Ook de start is uniek te noemen voor Nederlandse begrippen binnen het veldrijden. De Renners zullen direct vanaf de start een klim van 200 meter moeten overbruggen, waarna ze het officiële parcours opdraaien. In deze 200 meter

De eerste wedstrijd start ’s ochtends om 10.00 uur met de categorie Amateurs/Sportklasse, de laatste categorieën (Elite/Beloften/Junioren) starten om 14.00 uur.

Technische gids

Bekijk hier de technische gids met alle informatie

Parcours

veldrit parcours 2018

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer