• TOER

    afdeling AXA

  • TOER

    afdeling AXA

  • TOER

    afdeling AXA

Het draait om het plezier van het fietsen, het leveren van prestaties, uitdagingen aangaan en ondertussen genieten van de omgeving. Welkom bij de toersectie van AXA Valleirenners!

U leest onder het menu 'trainingen' en 'planning' meer informatie over de trainingen en toertochten/ cyclo's. Teamwebs is de 'online ontmoetingspek' voor de toerleden.

Vanaf eind februari staan er in het weekeinde (meestal op zaterdagen) toertochten en cyclo's gepland waaraan toerleden gezamenlijk kunnen deelnemen.

Bekijk hier de toerkalender van 2020

De tochten worden georganiseerd door verenigingen uit de omgeving of de leden kiezen zelf een route.

Leden die houden van meer klimwerk reizen regelmatig af naar het Zuiden om mee te doen met bijvoorbeeld Amstel Gold Race, Jean Nelissen Classic of de Waalse Pijl.

Elk jaar zijn er leden die deelnemen aan cyclo's in de Ardennen, La Marmotte of Dolomieten Marathon.

Vanaf april tot oktober wordt er op dinsdagavond op de weg getraind. De A-groep vertrekt om 18.50 uur, de B-groep vertrekt om 19.00 uur vanaf het clubhuis. 

Naar mate het 's avonds langer licht is duren deze trainingen langer. De route wordt ter plekke bepaald, rekening houdend met omvang en niveau van de groep en de weersomstandigheden (windrichting bijv). 

Op donderdagavond wordt er vaak een extra trainingsavond georganiseerd door de leden. Hier geldt ook: samen uit, samen thuis.

In de herfst en wintermaanden kiezen de leden hun eigen weg. Veel leden stappen over op de mountainbike om te crossen op de Amerongse Berg of mee te doen met georganiseerde veldtoertochten in de omgeving. Verder is het mogelijk om op dinsdag- of donderdagavond op de AXA Valleirenners wielerbaan (Waardgelder, Veenendaal) te trainen. Weer andere leden kiezen voor spinning of schaatsen.

In februari wordt er een ledenvergadering georganiseerd. De kalender voor het komende seizoen, de uitstapjes naar buitenlandse tochten en de organisatie van de Toerklassieker Veenendaal - Veenendaal zijn vaste onderwerpen op de agenda.

Organisatie Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Op de 2e zaterdag in april organiseert de toersectie de inmiddels zeer bekende Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Deze toerklassieker staat bekend als een zware en zeer mooie tocht en wordt gezien als een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. Dit is ook alleen mogelijk met de enthousiaste bijdrage van de toerleden. Dit creëert een sterk saamhorigheidsgevoel binnen de toersectie.

Het seizoen wordt medio september afgesloten met een clubweekend op een nader te bepalen locatie/omgeving.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer