We hebben voor trainingsritten en toertochten de Cyql app van de NTFU ingesteld, daarin kan je zien welke rit we rijden, wie er meegaan, waar en hoe laat we starten en je kunt het GPX bestand downloaden op je fietscomputer zodat we allemaal de route bij ons kunnen hebben.

→ Bekijk hier de AXA Valleirenners Toerkalender 2024

Daarnaast is door velen de gravelbike ontdekt en worden door clubleden MTB en Gravelritten gemaakt. Het zou mooi zijn als alle leden de mogelijkheid krijgen om in groepen aan het MTB-en en gravellen te kunnen deelnemen. We vragen om ieders steun om dit goed te laten werken, ieders inzet is hierin belangrijk. Verder wensen wij jullie veel gezondheid en fietsplezier. Van de Werkgroep Toerafdeling.

Het draait om het plezier van het fietsen, het leveren van prestaties, uitdagingen aangaan en ondertussen genieten van de omgeving. Welkom bij de toersectie van AXA Valleirenners!

→ Download hier de GPX bestanden

Het seizoen wordt eind september afgesloten met een clubweekend of clubdag. Op deze dag wordt een sociaal ride georganiseerd met een gezamenlijk etentje na afloop.

Vanaf april tot oktober wordt er op dinsdagavond op de weg getraind. De A-groep vertrekt om 18.50 uur, de B-groep vertrekt om 19.00 uur vanaf het clubhuis. 

Naar mate het 's avonds langer licht is duren deze trainingen langer. De route wordt ter plekke bepaald, rekening houdend met omvang en niveau van de groep en de weersomstandigheden (windrichting bijv). 

Op donderdagavond wordt er vaak een extra trainingsavond georganiseerd door de leden. Hier geldt ook: samen uit, samen thuis.

In de herfst en wintermaanden kiezen de leden hun eigen weg. Veel leden stappen over op de mountainbike om te crossen op de Amerongse Berg of mee te doen met georganiseerde veldtoertochten in de omgeving. Verder is het mogelijk om op dinsdag- of donderdagavond op de AXA Valleirenners wielerbaan (Waardgelder, Veenendaal) te trainen. Weer andere leden kiezen voor spinning of schaatsen.

In februari wordt er een ledenvergadering georganiseerd. De kalender voor het komende seizoen, de uitstapjes naar buitenlandse tochten en de organisatie van de Toerklassieker Veenendaal - Veenendaal zijn vaste onderwerpen op de agenda.

Organisatie Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Op de 2e zaterdag in april organiseert de toersectie de inmiddels zeer bekende Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Deze toerklassieker staat bekend als een zware en zeer mooie tocht en wordt gezien als een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. Dit is ook alleen mogelijk met de enthousiaste bijdrage van de toerleden. Dit creëert een sterk saamhorigheidsgevoel binnen de toersectie.

Daarnaast hebben we na vele jaren  in plaats van een veldtoertocht nu een graveltocht, jaarlijks begin december te organiseren. 

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.