Corona update (19 jan. 2022)

Beste leden,

En weer een corona update. De wijzigingen volgen elkaar snel op. Waren de versoepelingen nog vooral gericht op de jeugd tot 18 jaar, nu zijn de regels vanaf dit weekend versoepeld voor alle sporters.

Wat betekend dit voor AXA?

Voor onze vereniging betekent dus dat we weer op ons parcours kunnen trainen en ook buiten ons parcours. Onder de voorwaarden dat het clubhuis alleen toegankelijk is voor het gebruik van de kleedkamers en de toiletten. En dan alleen met mondkapje en met coronatoegangsbewijs.

Wedstrijden zijn dus nog niet mogelijk. Alleen onderlinge wedstrijden binnen de vereniging.

De nieuwe regels van de rijksoverheid voor sporten zijn:

Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen.
Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan. Topsporters en topsportcompetities zijn uitgezonderd.
Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport. En voor de professionele sport.
Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
Sporten in groepsverband is toegestaan.
1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Nog even het totaal overzicht maatregelen corona:

coronamaatregelen 18 december 2021

Beste sport vrienden/vriendinnen,

Wij hebben meer dan een jaar gewacht op het moment dat we weer met elkaar onze sport in groepen kunnen beoefenen. Veel hebben solo of in een kleine groep gefietst om de conditie toch op peil te houden.

We zijn met de Toer-werkgroep (opgericht na de ALV) bij elkaar geweest en zijn tot de conclusie gekomen dat we beter niet meer met te grote groepen kunnen rijden. Dit om verschillende redenen zoals de veiligheid, betere indeling van de groepen van verschillende sterkte, verzekeringstechnisch en in het verkeer. Ook voor onze gezondheid (1,5m) is het beter om de groepsgrootte beperkt te houden want, het gaat de goede kant op maar Corona is nog niet weg.

Ons voorstel is om als basis de groepen op 10 personen te houden, afhankelijk van het aantal aanwezigen kunnen we dan de groep splitsen in aanvaardbare grootte.

De Agenda App blijven we hanteren. Aan de hand van de tochtenplanning die we als leidraad houden. Deze planning hangt in het clubhuis en staat op deze site. Bekijk Toerkalender 2021

Bij gezamenlijke tochten willen we zo veel mogelijk vertrekken bij het clubhuis op de aangegeven tijden. Door de weeks vertrekken we voor de trainingen als vanouds om 19 uur bij het clubhuis.

Daarnaast is door velen de gravelbike ontdekt en worden door clubleden MTB en Gravelritten gemaakt. Het zou mooi zijn als alle leden de mogelijkheid krijgen om in groepen aan het MTB-en en gravellen te kunnen deelnemen. We kunnen, in overleg, kijken (wie biedt zich aan) of er de mogelijkheid is om deze ritten in of naast de Agenda App te kunnen vermelden.

We vragen om ieders steun om dit goed te laten werken, ieders inzet is hierin belangrijk.
Verder wensen wij jullie veel gezondheid en fietsplezier.

Van de Werkgroep Toerafdeling.

Het draait om het plezier van het fietsen, het leveren van prestaties, uitdagingen aangaan en ondertussen genieten van de omgeving. Welkom bij de toersectie van AXA Valleirenners!

U leest onder het menu 'trainingen' en 'planning' meer informatie over de trainingen en toertochten/ cyclo's. 

→ Download hier de GPX bestanden

Vanaf april tot oktober wordt er op dinsdagavond op de weg getraind. De A-groep vertrekt om 18.50 uur, de B-groep vertrekt om 19.00 uur vanaf het clubhuis. 

Naar mate het 's avonds langer licht is duren deze trainingen langer. De route wordt ter plekke bepaald, rekening houdend met omvang en niveau van de groep en de weersomstandigheden (windrichting bijv). 

Op donderdagavond wordt er vaak een extra trainingsavond georganiseerd door de leden. Hier geldt ook: samen uit, samen thuis.

In de herfst en wintermaanden kiezen de leden hun eigen weg. Veel leden stappen over op de mountainbike om te crossen op de Amerongse Berg of mee te doen met georganiseerde veldtoertochten in de omgeving. Verder is het mogelijk om op dinsdag- of donderdagavond op de AXA Valleirenners wielerbaan (Waardgelder, Veenendaal) te trainen. Weer andere leden kiezen voor spinning of schaatsen.

In februari wordt er een ledenvergadering georganiseerd. De kalender voor het komende seizoen, de uitstapjes naar buitenlandse tochten en de organisatie van de Toerklassieker Veenendaal - Veenendaal zijn vaste onderwerpen op de agenda.

Organisatie Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Op de 2e zaterdag in april organiseert de toersectie de inmiddels zeer bekende Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Deze toerklassieker staat bekend als een zware en zeer mooie tocht en wordt gezien als een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. Dit is ook alleen mogelijk met de enthousiaste bijdrage van de toerleden. Dit creëert een sterk saamhorigheidsgevoel binnen de toersectie.

Het seizoen wordt medio september afgesloten met een clubweekend op een nader te bepalen locatie/omgeving.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer