Hieronder staan de meest gestelde vragen over de Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal.  

Hoe kan ik inschrijven?

Alleen voorinschrijving is mogelijk! Zie elders op de website.
Voorinschrijvers ontvangen direct na inschrijving een bevestiging per e-mail. Bewaar deze goed en neem deze geprint mee (kan ook via smartphone) naar de startlocatie AXA clubhuis. Daar wordt de barcode gescand en ontvangt u een kaartje met belangrijke info (route/ contactgegevens etc).
De barcode op je NTFU of KNWU lidmaatschapskaart is gelijk aan die van de inschrijving en kan dus ook gebruikt worden voor scannen.

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Nee dat is niet mogelijk!

Wanneer kan ik starten?

Je kunt starten tussen 7.00 en 10.00 uur bij het clubhuis van AXA Valleirenners.

Wat zijn de kosten?

Deelnamekosten zijn € 10,- te voldoen via Ideal bij het inschrijven.
NTFU leden ontvangen € 2,- korting.
Advies voor niet-NTFU leden: sluit bij de inschrijving direct een dagverzekering af voor € 4,50.

Kan ik annuleren?

Annuleren van je inschrijving en restitutie van het inschrijfbedrag doen we niet.

Kan ik een andere afstand rijden dan waarvoor ik me aangemeld heb?

Ja dat kan zonder problemen, dat hoef je niet te melden.

Moet ik me bij de start aanmelden als ik al ingeschreven heb?

Ja dat is verplicht. Met de bevestiging van je aanmelding krijgt je een stuurbordje. Dit moet dan aan de fiets bevestigd worden.
De barcode op je NTFU of KNWU lidmaatschapskaart is gelijk aan die van de inschrijving en kan dus ook gebruikt worden voor scannen.

Is het stuurbord verplicht?

Ja: Als gevolg van verschillende vergunningen moeten wij deelnemers kunnen identificeren, dat gebeurt dus met het nummer op je stuurbord.
Ook is assistentie en bevoorrading op de verzorgingsposten alleen mogelijk als je het stuurbord voert.

Is er een materiaal-/reparatiepost en een verzorgingspost aanwezig?

Is er een materiaal-/reparatiepost en een verzorgingspost aanwezig? Op het parcours is een materiaal-/reparatiepost en een verzorgingspost aanwezig van specialist en sportvoeding marktleider www.SportvoedingWebshop.comDe eerste post is bij WV Reto te Arnhem na ca. 55 km. Hier kun je water tappen en eventueel drinken en versnaperingen kopen. Op 30 km voor het einde is er in Renkum een materiaal- en verzorgingspost. Hier is sportdrank, banaan, ontbijtkoek en water beschikbaar.

Iso Drink van SportvoedingWebshop.com wordt geschonken. Een absolute top drank. We voorzien je graag van hoge kwaliteit dus ook op gebied van sportdrank. Je kan via deze link een video bekijken, zodat je optimaal voorbereid aan de start staat, zie hier:Iso Drink van SportvoedingWebshop.com wordt geschonken. Een absolute top drank. We voorzien je graag van hoge kwaliteit dus ook op gebied van sportdrank. Je kan via deze link een video bekijken, zodat je optimaal voorbereid aan de start staat. Bekijk hier de video.

Moet ik zelf eten en drinken meenemen?

Ja, als fietser is het belangrijk om tijdens de tocht goed te eten en te drinken. Neem dan ook voldoende eten en drinken mee, zodat je de Toerklassieker goed kunt volbrengen.
Op beide verzorgingsposten kun je je bidons bijvullen.

Worden er foto's gemaakt en is er een herinnering?

Ook dit jaar worden er op diverse plaatsen op het parcours foto’s gemaakt van de deelnemers. Er zal via deze site een link geplaatst worden om deze te bekijken, bestellen.
Er is geen herinnering in een vorm van medaille of iets dergelijks beschikbaar.

Kan ik na afloop douchen?

In het AXA clubhuis is gelegenheid om na afloop te douchen (zowel dames- als herendouche aanwezig), zodat je weer fris naar huis kunt.

Kan ik na afloop eten en/of drinken in het AXA clubhuis?

Ja, in het AXA clubhuis kun je na afloop wat drinken (AA drink, koffie, frisdrank of een Oud Bruin) en/of eten zoals broodjes ham/kaas of kroket/ frikadel. Dit tegen schappelijke prijzen!
Er is een groot terras aanwezig, dus bij mooi weer kun je buiten zitten! Het AXA clubhuis sluit om 16.30 uur.

Wie organiseert de Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal?

De Toerklassieker Veenendaal Veenendaal wordt georganiseerd door de toerafdeling van AXA Valleirenners. Meer dan 50 AXA-renners zetten voor 1 dag vrijwillig hun fiets aan de kant om anderen een mooie fietsdag te bezorgen.

Staat je vraag er niet bij stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.