Opslag persoonsgegevens

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op onze wielervereniging...Lees meer

Al ’s ochtends vroeg werd duidelijk dat het een prachtige dag zou gaan worden. Weliswaar fris, maar met prettig weer voor de veldrijders. In totaal streden er 272 deelnemers in diverse categorieën om de overwinning van de 5e Nationale Veldrit van Rhenen, georganiseerd door de AXA Valleirenners. Tijdens de laatste wedstrijd vulde dikke mist het bosrijke parcours. In deze koude omstandigheden wist Veenendaler Martijn Budding bij de Elite/Beloften de winst te pakken en zo Maurits Lammertink af te houden van de zege.

De ochtend werd afgetrapt door de twee grootste categorieën, respectievelijk de Amateurs/Sportklasse en de Masters. Om 11:00u was het de beurt aan de Amateurs/Sportklasse, waarbij ruim 70 man aan de start stond. De strijd bleef tot in de laatste ronde spannend, uiteindelijk pakte Eddy van IJzendoorn net als vorig jaar de overwinning. Aansluitend startten de Masters, een categorie met eveneens een behoorlijk startveld. Voormalig profwielrenner Erik Dekker wist zijn favorietenrol waar te maken, hij mocht plaatsnemen op de bovenste trede van het podium.

In het begin van de middag gingen de verschillende damescategorieën van start, met allereerst de Elite/Amateur/Junior-vrouwen en daarachter de Nieuwelingen-meisjes. Beide categorieën reden hun wedstrijd gelijktijdig met de Nieuwelingen-jongens categorie. Taak aan zowel de jury als het publiek om het verloop van iedere wedstrijd goed in de gaten te houden. Om beurten sprintten de groepen af, met driemaal een verdiend podium.

Rond tweeën gingen de laatste renners van start, de Elite/Beloften en de Junioren. Voornamelijk bij de eerste groep stonden zeer goede namen aan de start, met profwielrenner Maurits Lammertink (Roompot-Oranje peloton) en regiorenner Martijn Budding. Waar Budding nu nog in de kleuren van het Rabobank Development Team reed, mag hij zich volgend jaar laten zien bij de Nederlandse pro-continentale wielerploeg Roompot-Oranje peloton. Budding kent een goed verleden in het veldrijden, zijn doel om de Nationale Veldrit van Rhenen te winnen was dan ook niet verrassend. Na een wat mindere start moest hij al snel in de achtervolging op Lammertink, dat deed hij succesvol. Nadat ze rondenlang samen reden, kon hij in de laatste honderden meters Lammertink afschudden en de veldrit op zijn naam schrijven.
Al deze wedstrijden hadden niet verreden kunnen worden zonder de bijdragen van de sponsoren en de geweldige hulp van de vele vrijwilligers, al dan niet lid van AXA Valleirenners. Waardevol, en daarom ook zeer gewaardeerd!

Na drie jaar afwezig te zijn geweest, vond op zaterdag 14 november de 4e Nationale Veldrit van Rhenen plaats. Het parcours in recreatiegebied Kwintelooijen werd door de renners beoordeeld als zeer zwaar, maar ook heel mooi. Harde regenbuien van de nacht ervoor resulteerden in een nóg hogere moeilijkheidsgraad van het parcours. Op de dag zelf waren de weersomstandigheden redelijk.

In totaal reden er ruim tweehonderd renners uit het hele land, met name bij de categorieën van de amateurs/sportklasse en de masters stonden er veel deelnemers aan de start. Eddy van Ijzendoorn en Micha de Vries zegevierden hier. Vervolgens was het de beurt aan de nieuwelingen en de dames, hierbij wonnen respectievelijk Thomas Kopecky en Geerte Hoeke. De junioren en elite/beloften konden hierna het parcours op. Beide categorieën reden hard door en maakten er een spannende strijd van. Bij de junioren was het Thymen Arensman die als eerste over de streep kwam, bij de elite/beloften ging Koen van Dijke met de winst aan de haal.

Onder echt schitterende weersomstandigheden vond op zaterdag 5 november de 3e AXA Nationale Veldrit van Rhenen plaats. De voorgaande twee edities moesten de renners nog ploeteren door de modder. Nu lag er op recreatiegebied Kwintelooijen een schitterend droog parcours.

In totaal reden er ruim 200 renners uit het hele land in 6 categorieën. Bij de categorie Masters stond de toenmalig burgemeester van Rhenen, Joost van Oostrum, voor de derde maal aan de start. Bij de parcoursverkenning voorafgaand aan de wedstrijd kwam hij echter zwaar te val. Hierdoor moest hij tijdens de wedstrijd de strijd helaas snel staken.

Op zaterdag 6 november 2010 vond de 2e Nationale veldrit Rhenen plaats onder zware omstandigheden. Zware regenval had het parcours op Kwintelooijen bijna onbegaanbaar gemaakt. Maar voor veldrijden levert een zwaar parcours een extra mooie strijd op. En dat was zaterdag ook zeker het geval. Met bij de junioren een plaatselijke winnaar: Tim Ariesen uit Rhenen. Deze eerstejaars junior wist zijn tegenstanders snel achter zich te laten. Met een mooie constante race kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de finish, om vervolgens de bloemen en de kussen van de rondemiss in ontvangst te nemen.

Inmiddels is het alweer zes jaar geleden dat de wielervereniging AXA Valleirenners de eerste editie van de nationale veldrit van Rhenen organiseerde. Dit gebeurde in samenwerking met de Rhenense motocrossclub MACRO. De wedstrijd werd verreden in het natuurgebied Kwintelooijen, dat net buiten Veenendaal op het grondgebied van Rhenen ligt. Het evenement werd een groot succes. Iedereen was zeer onder de indruk van de locatie en het mooie, gevarieerde parcours.

Parcours

parcours

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer