Op zaterdag 6 november 2010 vond de 2e Nationale veldrit Rhenen plaats onder zware omstandigheden. Zware regenval had het parcours op Kwintelooijen bijna onbegaanbaar gemaakt. Maar voor veldrijden levert een zwaar parcours een extra mooie strijd op. En dat was zaterdag ook zeker het geval. Met bij de junioren een plaatselijke winnaar: Tim Ariesen uit Rhenen. Deze eerstejaars junior wist zijn tegenstanders snel achter zich te laten. Met een mooie constante race kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de finish, om vervolgens de bloemen en de kussen van de rondemiss in ontvangst te nemen.

Bij de dames werd de race gewonnen door de Belgische Joyce Vanderbeken. Ook uit België was oud-renner Adrie van der Poel overgekomen met zijn zoons Mathieu en David. Mathieu was niet voor niets overgekomen vanuit Hoogerheide; hij won glorieus bij de categorie Nieuwelingen. Bij de grootste categorie; de Masters, kwamen enkele regiorenners aan de start. Met daarbij als bekendste renner Joost van Oostrum, de toenmalig burgemeester van Rhenen. In zijn eigen gemeente kon deze echte wielerliefhebber natuurlijk niet van stek laten gaan. Frank Rijkhoff uit Veenendaal was de snelste renner van de Veenendaalse wielervereniging AXA Valleirenners, hij werd 20e.

Het slotstuk van de geweldig mooie wielerdag werd gevormd door de renners van de Elite/belofte categorie. De heren renners leken weinig moeite te hebben met het zware parcours in Rhenen. Ook de Nederlandse subtop van het veldrijden stond aan de start, met lange tijd een mooie koppositie voor Mitchell Huenders. Maar er stond toch geen maat op de kwaliteiten van Wilant van Gils. Deze renner verschijnt gewoonlijk alleen in de internationale wedstrijden, maar hij had de cross van Rhenen uitgekozen als een test voor de conditie. Wilant meldde op zijn Twitter: “Vandaag nationale cross in Rhenen en gelukkig gewonnen. Op een van de mooiste parcoursen van NL! Goed voor moraal en conditie gaat vooruit..”. Voor de organisatie zeker een mooie opsteker voor de organisatie voor de komende jaren.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer