Onder echt schitterende weersomstandigheden vond op zaterdag 5 november de 3e AXA Nationale Veldrit van Rhenen plaats. De voorgaande twee edities moesten de renners nog ploeteren door de modder. Nu lag er op recreatiegebied Kwintelooijen een schitterend droog parcours.

In totaal reden er ruim 200 renners uit het hele land in 6 categorieën. Bij de categorie Masters stond de toenmalig burgemeester van Rhenen, Joost van Oostrum, voor de derde maal aan de start. Bij de parcoursverkenning voorafgaand aan de wedstrijd kwam hij echter zwaar te val. Hierdoor moest hij tijdens de wedstrijd de strijd helaas snel staken.

Bij de dames won Reza Hormes uit Wijchen. Zij liet Annefleur Kalvenhaar (†) en Ilona Meter achter zich. Het hoogtepunt van de veldrit waren de wedstrijden van de junioren en de Elite/beloften. Bryan van Rooijen uit Lisse versloeg bij de junioren Niels Goeree uit Borger met een voorsprong van 18 seconden. Bij de Elite/beloften won Niels Wubben na een spannende wedstrijd vóór Twan van den Brand en Jordy Luisman. De man van het Rabobank Giant Offroad team werd lange tijd op de hielen gezeten door Van den Brand. De snelheden lagen dit jaar hoog, ondanks de soms zware omstandigheden op het parcours. Het publiek genoot zichtbaar van deze spannende eindstrijd.

Deze derde veldrit kreeg weer veel waardering van de renners, het publiek en ook van de KNWU. Volgens de vertegenwoordigers van de bond, leende het parcours zich tot een perfect parcours voor een Nederlands Kampioenschap. Hoogteverschillen zoals op Kwintelooijen zijn uniek in Nederland. Voorlopig heeft deze veldrit zich in ieder geval bewezen als een succesnummer op de nationale kalender voor het veldrijden.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer