Inmiddels is het alweer zes jaar geleden dat de wielervereniging AXA Valleirenners de eerste editie van de nationale veldrit van Rhenen organiseerde. Dit gebeurde in samenwerking met de Rhenense motocrossclub MACRO. De wedstrijd werd verreden in het natuurgebied Kwintelooijen, dat net buiten Veenendaal op het grondgebied van Rhenen ligt. Het evenement werd een groot succes. Iedereen was zeer onder de indruk van de locatie en het mooie, gevarieerde parcours.

Het door de renners af te leggen parcours was enorm zwaar, vanwege aardig wat hoogteverschillen en verschillende soorten ondergrond. Dit leidde tot een mooie strijd tussen ruim tweehonderd deelnemers van de diverse categorieën die van start gingen.
In de categorie nieuwelingen waren er goede uitslagen te zien voor de plaatselijke renners. Zo werd Martijn Budding tweede, Tim Ariesen derde en Pjotr van Beek zesde. Bij de junioren deed Jeffrey Vink het netjes, na een geweldige inhaalrace belandde hij op de tweede plaats voor Mike Teunissen. Bij de vrouwen wist Sabrina Stultiens het eerste de finish te bereiken, bij de Amateurs was Edwin Raats de snelste.

Ook bij de categorie Masters deden verschillende deelnemers uit de regio mee met daarbij Joost van Oostrum, de toenmalig burgemeester van Rhenen. Hij was ook goed te spreken over het parcours: ‘Geweldig dit, fraai parcours. Zwaar? Ach, dat is relatief.’ Hij eindigde op de 49e plek. De Elite/Beloften categorie ging als laatste van start. Hier kwam Twan van den Brand als eerste over de streep. Woudenberger Lars van der Haar eindigde op tweede plek, en Mitchell Huenders maakte het podium compleet. Een dag vol spannende wedstrijden en mooie winnaars, daar kon de organisatie trots op zijn.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je ge├»nteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer