Na drie jaar afwezig te zijn geweest, vond op zaterdag 14 november de 4e Nationale Veldrit van Rhenen plaats. Het parcours in recreatiegebied Kwintelooijen werd door de renners beoordeeld als zeer zwaar, maar ook heel mooi. Harde regenbuien van de nacht ervoor resulteerden in een nóg hogere moeilijkheidsgraad van het parcours. Op de dag zelf waren de weersomstandigheden redelijk.

In totaal reden er ruim tweehonderd renners uit het hele land, met name bij de categorieën van de amateurs/sportklasse en de masters stonden er veel deelnemers aan de start. Eddy van Ijzendoorn en Micha de Vries zegevierden hier. Vervolgens was het de beurt aan de nieuwelingen en de dames, hierbij wonnen respectievelijk Thomas Kopecky en Geerte Hoeke. De junioren en elite/beloften konden hierna het parcours op. Beide categorieën reden hard door en maakten er een spannende strijd van. Bij de junioren was het Thymen Arensman die als eerste over de streep kwam, bij de elite/beloften ging Koen van Dijke met de winst aan de haal.

Na de veldrit vond er op hetzelfde parcours tot slot de AXA Mountainbike Challenge plaats, een mountainbike wedstrijd voor recreanten uit de regio.

Deze vierde editie van de veldrit kon rekenen op lovende woorden van de renners, de toeschouwers en de KNWU. Het parcours werd zeer gewaardeerd, een Nederlands Kampioenschap zou hier niet misstaan. De terugkeer van deze veldrit kan worden beschouwd als een succes.

Alle renners, vrijwilligers en toeschouwers: bedankt!

Fotomateriaal

Inrijden + Amateurs/Sportklasse

Masters (en nog wat meer)

Nieuwelingen + Dames

Elite/Beloften + Junioren

AXA MTB Challenge

Van alles

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer