• WEDSTRIJD

  afdeling AXA

 • WEDSTRIJD

  afdeling AXA

 • WEDSTRIJD

  afdeling AXA

Corona update (29 juni 2020)

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord, worden de maatregelen in verband met corona/Covid-19 vanaf aanstaande woensdag 1 juli verder versoepeld. Maar ook dan is onze sport zeker nog gebonden aan beperkingen en regels waar we mee te maken hebben.

Op dit moment is nog niet alles volledig helder voor ons. Zo moet er nog een nieuwe noodverordening komen voor de provincie Utrecht en komt NOC-NSF samen met de sportbonden KNWU en NTFU nog met nieuwe protocollen en adviezen. Toch willen wij ook niet wachten met het verder uitbreiden van onze activiteiten. We hebben inmiddels ook de nodige maatregelen genomen in de kantine om deze zoveel mogelijk "1,5 meter-proof" te maken. Toch hebben we besloten om de kantine tot na de zomersluiting dicht te houden. Het gaat immers maar om 2 weken en dit biedt ons de mogelijkheden om nog even goed te kijken of alle maatregelen voldoende zijn.

Wielrennen en MTB

Onze jeugd tot en met 18 jaar traint al weer enige tijd op het parcours. Ook de MTB-jeugd traint in ieder geval tot en met 15 juli op het parcours en zal daarna mogelijk weer buiten ons parcours gaan trainen. De KWNU is bezig om de wielerwedstrijden weer op te starten. Die mogen immers ook al weer vanaf 1 juli. Organisatoren hebben echter met veel nieuwe regels te maken, die er voor zorgen dat vergunningen niet zo maar afgegeven worden. De verwachting is, dat de eerste tijd vooral de (regionale) clubwedstrijden weer worden opgestart. Kortom de wedstrijdsport zal langzaam op gang komen.
Het feit dat ook de wedstrijdleden die ouder dan 18 zijn weer samen mogen trainen, betekent dat ook de trainingen voor de senioren (vanaf 19 jaar) op dinsdag- en donderdagavond weer op kunnen starten. Op dit moment maken we nog afspraken met de trainers. Maar vanaf donderdag 2 juli ben je weer welkom tot de zomersluiting. Kijk ook vooral even op onze Facebooksite voor de laatste informatie.

Toeren

De toerafdeling start op dinsdag 7 juli weer met de groepsritten. De groepen vertrekken vanaf het clubhuis vertrekken. Let op: ons clubhuis blijft nog even gesloten tot dinsdag 1 septebmer (einde zomersluiting). De toerders mogen dus ook weer in groepsverband rijden. Maar wel met regels die nageleefd moeten worden. Deze regels zijn (op basis van advies NTFU):

* De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
* Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
* Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
* Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
* Ook in kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines houden wielersporters van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand.
* Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.

We vragen vanuit het bestuur de toerders heel goed rekening te houden met deze voorschriften, omdat jullie als groep duidelijk zichtbaar op de openbare weg zijn met jullie sportactiviteit. Dus ook eerder in contact komen met andere verkeersdeelnemers die wel de afstandsnorm na moeten leven en niet altijd begrip op zullen brengen voor een grote groep wielrenners. Respecteer dat ook. We zullen de groepen op dinsdag zo nodig splitsen in meerdere kleinere groepen om daarmee de 1,5 meter afstand naar andere weggebruikers mogelijk te maken.
Zomersluiting

Ook dit jaar kennen we weer een zomersluiting. Deze is vanaf vrijdag 17 juli t/m maandag 31 augustus. In die periode zijn ons parcours en de kantine gesloten. Hou hier rekening mee.
Slot

We hebben een hele bijzondere periode achter ons. En langzamerhand komen we daar wat uit. Veel beperkingen vanuit een goed doel; de gezondheid van ons allen. De wielersport heeft vrijwel stilgestaan en jullie hebben veel alleen moeten fietsen en soms ook niet echt met een doel getraind. Nu richten we de blik op de toekomst en maken we er alsnog een mooi wielerjaar van met z'n allen! Maar; let op je zelf en anderen en blijf gezond!

 

Welkom bij de wedstrijd afdeling van de AXA-Valleirenners. Sinds de oprichting (27 september 1968 ) zijn de AXA-Valleirenners actief binnen de wedstrijdsport van het wielrennen, zowel regionaal als in de landelijke wedstrijden.

In al deze jaren heeft de AXA-Valleirenners binnen diverse disciplines van de wielersport, twintig Nederlands Kampioenen voortgebracht.

De Wielersport kent meerder disciplines namelijk; wielrennen, veldrijden, baanwielrennen en het MTB-en. De AXA-Valleirenners richt zich voornamelijk op het wielrennen, veldrijden en het MTB-en.

Heb je interesse in het wedstrijd wielrennen of wil je een keer proberen of het wat voor je is, neem dan contact op met AXA. Ook kan je op de trainingsavonden langs komen op de wielerbaan voor meer informatie.

Deze Teamwebs is bedoeld voor alle wedstrijdrijders die (trainings) lid zijn van de AXA Valleirenners, met als doel het stimuleren van gezamenlijke trainingen en/of het rijden van wedstrijden. Deze teamwebs is door iedereen te volgen, maar alleen wedstrijdrijders en trainers kunnen zich als teamie aanmelden.

Aanmelden kan via de Join Button. De beheerders zullen je toevoegen als je in de ledenlijst bent opgenomen van de AXA Valleirenners.

Toestemming voor het Buitenland 2015 District Midden. Veldrijden (december 2014, januari 2015 en februari 2015)
Gaat nog per post, niet vergeten moet met licentie 2015. (december nog met licentie 2014)

Voor op de WEG

 • Voor alle categorieën aanvragen toestemming om in het buitenland te mogen rijden.
 • Persoonlijk aanvragen.
 • Geldige licentie voor 2015
 • Via de website district Midden (www.knwumidden.nl)
 • In de maanden JANUARI/FEBRUARI 2015
 • Duur van een verzoek, vijf (5) werkdagen
 • Na januari/februari, kan het verzoek langer duren (houd er rekening mee)
 • Jeugd (kan niet persoonlijk) reden ouders en vereniging moeten er achter staan.
 • Alles in een keer tegelijk

Op onze site zijn de veldrij-trainingstijden e.d. voor deze winter vermeld. AXA leden mogen gratis meetrainen. Bekijk hier de link.

Lid worden van AXA?

lid worden

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer