Corona update (19 jan. 2022)

Beste leden,

En weer een corona update. De wijzigingen volgen elkaar snel op. Waren de versoepelingen nog vooral gericht op de jeugd tot 18 jaar, nu zijn de regels vanaf dit weekend versoepeld voor alle sporters.

Wat betekend dit voor AXA?

Voor onze vereniging betekent dus dat we weer op ons parcours kunnen trainen en ook buiten ons parcours. Onder de voorwaarden dat het clubhuis alleen toegankelijk is voor het gebruik van de kleedkamers en de toiletten. En dan alleen met mondkapje en met coronatoegangsbewijs.

Wedstrijden zijn dus nog niet mogelijk. Alleen onderlinge wedstrijden binnen de vereniging.

De nieuwe regels van de rijksoverheid voor sporten zijn:

Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen.
Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan. Topsporters en topsportcompetities zijn uitgezonderd.
Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport. En voor de professionele sport.
Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
Sporten in groepsverband is toegestaan.
1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
afhaal bij sportkantines. Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Nog even het totaal overzicht maatregelen corona:

coronamaatregelen 18 december 2021

Welkom bij de wedstrijd afdeling van de AXA-Valleirenners. Sinds de oprichting (27 september 1968 ) zijn de AXA-Valleirenners actief binnen de wedstrijdsport van het wielrennen, zowel regionaal als in de landelijke wedstrijden.

In al deze jaren heeft de AXA-Valleirenners binnen diverse disciplines van de wielersport, twintig Nederlands Kampioenen voortgebracht.

De Wielersport kent meerder disciplines namelijk; wielrennen, veldrijden, baanwielrennen en het MTB-en. De AXA-Valleirenners richt zich voornamelijk op het wielrennen, veldrijden en het MTB-en.

Heb je interesse in het wedstrijd wielrennen of wil je een keer proberen of het wat voor je is, neem dan contact op met AXA. Ook kan je op de trainingsavonden langs komen op de wielerbaan voor meer informatie.

Deze Teamwebs is bedoeld voor alle wedstrijdrijders die (trainings) lid zijn van de AXA Valleirenners, met als doel het stimuleren van gezamenlijke trainingen en/of het rijden van wedstrijden. Deze teamwebs is door iedereen te volgen, maar alleen wedstrijdrijders en trainers kunnen zich als teamie aanmelden.

Aanmelden kan via de Join Button. De beheerders zullen je toevoegen als je in de ledenlijst bent opgenomen van de AXA Valleirenners.

Toestemming voor het Buitenland 2015 District Midden. Veldrijden (december 2014, januari 2015 en februari 2015)
Gaat nog per post, niet vergeten moet met licentie 2015. (december nog met licentie 2014)

Voor op de WEG

  • Voor alle categorieën aanvragen toestemming om in het buitenland te mogen rijden.
  • Persoonlijk aanvragen.
  • Geldige licentie voor 2015
  • Via de website district Midden (www.knwumidden.nl)
  • In de maanden JANUARI/FEBRUARI 2015
  • Duur van een verzoek, vijf (5) werkdagen
  • Na januari/februari, kan het verzoek langer duren (houd er rekening mee)
  • Jeugd (kan niet persoonlijk) reden ouders en vereniging moeten er achter staan.
  • Alles in een keer tegelijk

Op onze site zijn de veldrij-trainingstijden e.d. voor deze winter vermeld. AXA leden mogen gratis meetrainen. Bekijk hier de link.

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

lees meer

Vergunning heuvelrug

vergunning heuvelrug

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een vergunning nodig om er te kunnen fietsen. Het vignet kost 7,50 en is te koop bij winkels en horeca in de omgeving. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.

lees meer